VIDEO. Een ritje per hyperloop ziet er ongeveer zo uit

Lord & savior Elon Musk (vzmh) is voornemens om de wereld een nieuwe manier van transport te geven: capsules vol mensen door buizen met lage luchtdruk katapulteren. De Duitsers van WARR geven een voorproefje.

WARR is het studententeam dat dit weekend de tweede Hyperloop-wedstrijd heeft gewonnen. Op het terrein van SpaceX mochten de teams in een 1,3 km lange Hyperloop-testbuis hun capsules/pods testen. Het Duitse team (info) haalde een topsnelheid 323 kilometer per uur, waarmee het de concurrentie in een low pressure stofwolk achter zich liet. We zijn nog niet bij de beloofde snelheid van 1.200 km/u, maar er is zeker progressie. De eerste Hyperloop-wedstrijd werd gewonnen door de Delftse Dufterikken (haalde toen 90 km/u) maar die zitten deze editie even uit en zijn volgend jaar weer van de partij. En dan nu een serie tweets over de Hyperloop-voortgang:

Bonustweetje over Musks haat jegens de Wall Street Journal. Omdat onwelgevallige media bashen er gewoon een beetje bij hoort anno 2017.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fbbe1bb6f5ff', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });