Bucketlist: aangehouden worden met lijkkist op Hummer

Ze mogen Amerika dan het land of the free noemen, eigenlijk mag je er maar weinig. Deze man met een doodskist op het dak van zijn Hummer H2 rondreed werd ervoor gearresteerd. Okay, detail, hij reed hard weg toen een agent hem staande hield.

In de staat Arkansas is het blijkbaar niet geheel vanzelfsprekend om met een lijkkist op je imperiaal rond te rijden. De politieagent die de combinatie van een Hummer H2 en de bijzondere dakkoffer afgelopen week zag rijden besloot even een praatje te gaan maken met de chauffeur. Aanvankelijk stopte de auto op commando, maar zodra de diender uitstapte ging de offroader er als een haas vandoor. Reden om een grootschalige achtervolging in te zetten. 

De vluchtende Hummer rijdt richting Little Rock en de politie besluit een eind verder op weg klaar te staan met een spijkerstrip. Het plan werkt, de auto komt tot stilstand en de bestuurder -ene Kevin Cholousky- wordt gearresteerd.

Blijft de vraag wat er nou in vredesnaam aan de hand was. Gelukkig blijkt een van de getuigen van de achtervolging de man een paar uur eerder te hebben gesproken. Hij blijkt ongeneeslijk ziek, had besloten om de wereld over te gaan reizen en onderweg te sterven. Daarom kocht hij die morgen een Hummer en zijn rood-wit-blauwe-lijkkist. 

Het blijft echter een raadsel waarom hij ervandoor ging toen de agent hem even wilde vragen of alles wel goed met hem ging. Het plan om de wereld te bereizen is door de actie in ieder geval een stuk lastiger geworden, hij zit nog steeds vast in de lokale gevangenis.