Red Bull-teambaas: 'we kunnen ook lopend naar Zandvoort'

Half Nederland is in rep en roer om een strandroute van Noordwijk naar Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland, maar misschien is dat wel nergens voor nodig. Red Bull's teambaas Christian Horner is positief 'misschien gaan we wel lopen'.

Christian Horner, Max Verstappen

De ontheffing voor drie Formule 1-teams om in het weekend van 1 tot en met 3 mei over het strand van Noordwijk naar Zandvoort en terug te rijden houdt de gemoederen bezig. Bij RTL Nieuws schreeuwen ze als een stel milieuactivisten moord en brand en grijpen ze alle mogelijkheden aan om een zo negatief mogelijk sentiment rondom de Grand Prix te kweken. Er wordt gedaan alsof er straks twintig man hoogstpersoonlijk alle rugstreeppadden in Nederland komen doodtrappen. Terwijl ze met hybride auto's rondjes gaan rijden op een plek waar dat al meer dan een halve eeuw wekelijks gebeurt.

Maar nu komt het mooiste: iemand heeft voor de drie Formule 1-teams die in Noordwijk verblijven een ontheffing voor een strandroute aangevraagd, maar die teams weten nergens wat van. De verslaggever van NU.nl vroeg Christian Horner wat hij van de ophef vindt. Zijn antwoord is dat hij ervoor wil zorgen "dat iedereen veilig en op tijd op het circuit kan komen, zonder schade aan te richten of iets te verstoren". Hi voegde eraan toe: "Maar we weten dat het een drukke race zal worden. Half Nederland zal er zijn dat weekend. Misschien gaan we wel lopen."

Nieuws
  • Red Bull Content Pool