MINI toont in Frankfurt Electric Concept

Ooit was MINI een van de eerste merken die een elektrische auto bouwde. Dat was in 2008, maar nog steeds kunnen we geen elektrische auto van het Engelse merk bestellen. Zou de Electric Concept eindelijk eens echt worden?

De zeshonderd MINI E's die vanaf 2008 gebouwd werden, waren voor BMW de eerste volledig elektrische auto's. Na die eerste lichting kwam er geen vervolg op de elektrische MINI. BMW richtte zich op het ontwikkelen van de i3, want BMW i zou het helemaal gaan worden. De strategie rondom dat submerk is inmiddels behoorlijk aangepast en ook MINI mag weer elektrisch gaan denken. 

De naam MINI E wordt afgedankt en nu vervangen door MINI Electric. De toevoeging Concept maakt duidelijk dat we hier nog niet naar een uiteindelijke versie kijken, maar waarschijnlijk zullen veel details overeenkomen. De grotendeels gesloten grille bijvoorbeeld, elektrische auto;'s hoeven immers niet te kunnen ademen. Er zitten veel uitgesproken gaten en spoilers over de auto, die zullen waarschijnlijk in mindere mate terugkeren op de straatversie van de MINI Electric. De luchtgaten die in de bumper te zien zijn, zijn bijvoorbeeld afgesloten, ze zijn gewoon nep en alleen maar aanwezig om de auto er sportief uit te laten zien.

We kunnen de plaatjes zien en BMW juicht uitgebreid over het uiterlijk van de MINI. Het belangrijkste onderdeel hebben de Anglo-Duitsers echter nog niet onthuld: wat zit er voor een accupakket in en wat is het vermogen van de elektromotoren. Zoals te verwachten houden de ontwikkelaars die kaarten nog tot de IAA in Frankfurt, over twee weken, tegen de borst.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd7c5d658e1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });