Brabus stampt 900 pk in S-Klasse Cabriolet

De snelste cabrio ter wereld rijdt meer dan 350 kilometer per uur. Brabus heeft er een Mercedes S65 verder voor opgepompt tot de Brabus Rocket 900 Cabrio.

Brabus noemt zijn nieuwste kind -dat uiteraard in Frankfurt aan het publiek getoond wordt- een supercar. Qua prestaties is dat geen overdreven claim, maar een S-Klasse Cabriolet komt nou niet echt als supercar over, ook al heeft hij de Brabus-treatment gehad.

De technici uit Bottrop namen de 6,0 liter V12 twinturbo die AMG in de S65 Cabrio schroeft en zorgden voor nog meer bizarre cijfers. Het aantal paarden steeg naar 900 stuks en het maximaal aantal Newtonmeter in de auto is 1.500. Genoeg om de dakloze slee in 3,9 seconden naar de honderd te raketteren. Het versnellen houdt pas ergens na de 350 kilometer per uur op. Ongetwijfeld niet heel comfortabel met het dak omlaag.

Met die snelheid is het volgens de Duitsers de snelste cabrio ter wereld. De Rocket 900 neemt daarbij het aanvoerdersstokje over van zijn broertje de Rocket 850. Om de extreme prestaties uit de motor te trekken moesten de techneuten het volume van de zesliter V12 opboren tot 6,3 liter. Daarom heeft de motor ook een eigen Brabus krukas met een langere slag gekregen. De zuigers en stangen zijn ook van speciaal gesmeed staal. Brabus verving ook de spruitstukken met verbeterde varianten en daardoor konden ook de turbo's vergroot worden. Uiteraard namen ze ook de software op de chips van het motormanagement onder handen om zo tot de bovennatuurlijke resultaten te komen. In de uitlaten zitten kleppen die de motorgeluiden kunnen onderdrukken mocht dat nodig zijn, maar die als ze open staan enorme harde V12-muziek doorlaten.

Uiterlijk namen ze de spoilers en diffusers onder handen met carbon delen die ook voor minder lift bij hoge snelheid zorgen. Er zitten 21 inch gesmede wielen onder de auto om de hoogste topsnelheid te kunnen bereiken. Wie echter niet voor pure snelehied gaat kan ook kiezen voor 22 inch exemplaren.

Binnenin is Brabus tekeer gegaan op het leer en de houten inlegstukken. Ook de standaardkleedjes van Mercedes moesten uiteraard het veld ruimen voor iets opvallendere varianten.

Het handige van Brabus is dat je de auto's altijd kant en klaar kunt kopen. Maar als je net een S65 had gekocht kun je hem ook inleveren om hem om te laten bouwen tot een Rocket 900 Cabriolet.