Seat presenteert bommetje: Leon Cupra R met 310 pk

Goed nieuws voor de liefhebbers van heet hatchbackgeweld. Seat heeft de derde generatie van de Cupra R gepresenteerd, met een dot meer vermogen om bumperkleven, pardon, sportief rijden te veraangenamen.

Aan de vooravond van de autoshow in Frankfurt presenteren de Spanjaarden de nieuwe Cupra R, een auto onder het nieuwe submerk die gelimiteerd wordt tot 799 stuks. Onder de kap ligt VW's bekende 2.0 TSI viercilinder, in deze iteratie goed voor 310 pk. Verder kreeg de Cupra R een sportuitlaat, Brembo-remmen, adaptieve vering met Dynamic Chassis Control aangemeten en werd het camber aan de voorzijde aangepast voor het snellere bochtenwerk. 

De 799 Leon Cupra R's worden in een matte laklaag gestoken, afgewerkt met bronzen details (bumperdelen, spiegelkappen, velgen) en carbon details op de voor- en achterbumper. Beslist niet de meest classy aankleding, maar sportieve Seats komen er doorgaans wel mee weg. 

Het interieur van de Cupra R krijgt kuipstoelen en een aangepast instrumentenpaneel. Hij is overigens gewoon met een handgeschakelde versnellingsbak te verkrijgen. Opteer je toch de DSG-transmissie, dan wordt het vermogen teruggeschroefd naar 300 pk. Evenveel als in de reguliere Cupra.

Het is nog niet bekend hoeveel Cupra R's er naar Nederland komen, en welke prijs daar aan hangt.