Dit is de Porsche 911 GT3 Touring Package

Geen vaste achterspoiler en een dot meer comfort, het zijn de twee meest opvallende eigenschappen van de Porsche 911 GT3 Touring Package. Voor als je niet altijd als een weghooligan tevoorschijn wilt komen met je GT3. 

In tegenstelling tot de 'normale' GT3 heeft een exemplaar met het Touring Package geen enorme achterspoiler. In plaats daarvan zit er de uitklapbare spoiler die ook op de Carrera's zit. Extra is de gurney flap in carrosseriekleur die over de breedte van de spoiler is gemonteerd. Aan de buitenzijde is de carrosserie verder overeenkomstig met de rest van de GT3's, maar er zijn nog een paar details die de auto eruit laten springen: de raamlijsten en de uitlaat hebben een zilverkleurige afwerking. Ook zijn de koplampen en achterlichten niet donkergetint zoals bij de normale GT3 wel het geval is.

Binnenin gaan de verschillen door. Waar normaalgesproken het interieur barst van het alcantara, heeft deze uitvoering juist weer leer gekregen. Het moet de auto een GT-karakter geven. Ook valt op dat in de middenconsole altijd een pook zit voor een handmatige zesbak. PDK komt er bij de GT3 Touring Package niet in. Het is een van de weinig GT3-opties die niet leverbaar is in dit model, opties als het Clubsport pakket en koolstofkeramische remmen zijn gewoon aan te vinken.

Achterin ligt de atmosferische vierliter zescilinder boxermotor die Porsche in 911 RSR en in de GT3 Cup gebruikt. Hij levert dezelfde 500 pk, en heeft gelukkig ook geen extra zuurstofmasker in de vorm van een turbo bij zich. De wegligging is vergelijkbaar met de andere GT3's: hetzelfde stijve onderstel met achterwielbesturing zorgt voor het sportieve stuurgedrag dat bij een GT hoort.

De auto komt begin 2018 op de Nederlandse markt. De adviesprijs bedraagt €234.950.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecce7e5b0e15', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });