Foto's: Lamborghini Aventador S Roadster in het echt

De Lamborghini Aventador kom je tegenwoordig op iedere Londense straathoek tegen, maar de supercarbouwer is voorlopig nog niet klaar met dit succesnummer. De laatste toevoeging in dit langdurige verhaal is de Aventador S Roadster.

Eind vorig jaar kreeg het twaalfcilindermonster zijn langverwachte update met de S en nu is daar de cabriolet van verschenen. De ingrediënten zijn hetzelfde, maar daardoor niet minder smakelijk: een 6,5 liter V12 met 740 pk, maxkoppel van 690 Nm, vierwielaandrijving en -besturing en een uitlaatbrul waarmee je gegarandeerd de aandacht trekt. 

De dakloze is slechts 50 kilo zwaarder dan zijn dichte broer en daardoor blijft de Roadster nauwelijks achter qua prestaties. De 0-100 km/u duurt slechts 3,0 seconden (2,9 voor de coupé) en de topsnelheid ligt op 350 km/u (gelijk). 

Lamborghini heeft nog steeds geen soepel klapdak ontworpen voor de Aventador, dus het is weer ouderwets handwerk om het cabriogevoel te ervaren. De dakpanelen van minder dan 6 kilo zijn volgens Lambo makkelijk te verwijderen en op te bergen in de kofferruimte aan de voorzijde om daarna met de wind in je haren te rijden (tenzij je kaal bent). Mocht je dicht willen rijden, maar ook van de V12-brul willen genieten, dan kan de achterruit geopend voor een extra vibratie van de trommelvliezen.

De eerste klanten kunnen vanaf februari volgend jaar gaan patsen met hun nieuwe S Roadster, maar daarvoor moeten ze wel eerst een riant bedrag overmaken naar Sant'Agata. Het laatste hoofdstuk in het dikke boekwerk van de Aventador kost 313.666 euro en dat is nog zonder belastingen...