Het uiterlijk is vernieuwd, maar als je geen langlopende Land Cruiser-interesse hebt, zal dat nauwelijks opvallen. Het nieuwe design is zo subtiel aangepast dat het wel weer bij de tijd is, maar ook onmiskenbaar een Land Cruiser. De dieper liggende koplampen zijn nu beter beschermd tegen zwiepende takken in de wildernis, maar als we eerlijk zijn zullen de Toyota's daarvoor in Nederland nagenoeg nooit voor gebruikt worden.
In het interieur zien we vooral nieuwe elektronica. Een 4,2 inch beeldscherm is het epicentrum van het instrumentenpaneel en een 8 inch touchscreen stuurt het entertainmentsysteem aan. De Land Cruiser biedt plaats aan vijf personen, maar voor fanatieke kinderkwekers is er ook een versie met zeven plaatsen.
De SUV staat nog immer op een ladderchassis en Toyota noemt dat terecht uniek in dit segment. Dat komt vooral omdat de concurrentie allang is overgestapt op geavanceerdere chassisvormen, maar dat zullen we ze maar niet vertellen. Handig bij het offroaden is de Multi-Terrein monitor die een overzicht geeft van alles wat er gebeurt rond de auto en daarop is ook te zien of er nog scherpe stenen bij de voorwielen liggen.
Onder de motorkap ligt een 2,8 liter viercilinder dieselmotor. Die is goed voor 177 pk en 420 Nm en dat zorgt voor veel trekkracht, maar beperkte snelheid. Een sprintje van 0 naar 100 km/u duurt met 12,1 seconden een eeuwigheid, maar daar koop je deze auto gelukkig niet voor.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de nieuwe versie van deze terreinveroveraar, dan is de Land Cruiser vanaf 15 november te bestellen. De prijs begint bij 69.575 euro, maar dat is gelukkig inclusief BTW en BPM.