Elektrische Brabus Smart heeft 204 pk

Nul naar honderd in 4,5 seconden en een topsnelheid van 180 kilometer per uur in een Smart. Dat kan alleen maar uit huize Brabus komen. De Mercedes-verbeteraars tonen de Brabus Ultimate E Concept in Frankfurt. Ja, helaas het is een concept.

Brabus heeft in het Frankfurt heel veel nieuwigheden bij zich. Bijna allemaal verstoken die diesel of benzine om hun prestaties te behalen, maar ook in Bottrop denken ze soms aan het milieu. 

De Brabus Ultimate E Concept is een gele bom op accu's. Het elektrische wagentje is goed voor een topsnelheid van 180 kilometer per uur en een acceleratie van nul naar honderd in 4,5 seconden. Daarvoor zorgt een elektromotor met een vermogen van 204 pk en 350 Nm. De accu's van 22 kWh geven de auto een bereik van 190 kilometer als je gewoon rijdt, maar volgens de NEDC-standaard komt de wagen 158 kilometer ver. Voor een stadsautootje prima. 

Uiteraard heeft Brabus ook het uiterlijk aangepakt. Er zitten veel grotere banden onder, die ook erg breed zijn (niet optimaal voor het bereik van de auto). De plek waar Brabus normaal de uitlaat zou verstoppen, biedt nu plaats aan een rijtje blauwe lampen in precies de lichttint die een steekvlam uit de uitlaat zou hebben. Al zullen ze er eerder zijn om de elektrische natuur van de auto te benadrukken.