Land Rover zet de Discovery op steroïden, met enorme V8

In tijden van downsizing en stervende ijsbeertjes maakt Land Rover een ultieme offroader, met de grootste motor die het in huis heeft. Maak kennis met de allesverslindende Discovery SVX, met meer dan 500 pk.

De Amerikaanse collega's bij Ford pompen met de Raptor-versies van hun F-150 pickup alles op tot standje extreem: meer rijhoogte, sterkere schokbrekers, een dikkere styling, en - tot voor kort - een hele zware V8 voorin. Met de nieuwste F-150 heeft Ford afscheid genomen van de V8 (pussies!), maar Land Rover duikt in het gat: deze Discovery SVX is eveneens hoger en ruiger dan de reguliere Disco, en heeft bovendien een 5.0 V8 Supercharged onder de kap, die een gezonde 525 pk levert.

De SVX, met zjin aangepaste wielophanging, langere veerweg en grote all‑terrainbanden, wordt gebouwd door de nieuwbakken SVO-divisie, die al verantwoordelijk is/was voor de XE Project 8, Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography en Jaguar F-Type SVR. In 2018 begint d prodiuctie, het definitieve model wijkt nog licht af van wat hier voor onze neus staat. Maar dat zijn details, in grote lijnen is deze SVX wat we mogen verwachten. We adviseren Nederlandse gegadigden voor een grijs kenteken te gaan.