Leuk. Honda toont de Urban EV Concept

Ja Honda, zo moet het. Bouw een elektrische auto die er daadwerkelijk uitziet als een leuke auto, dat zou een primeur zijn. Dit concept kan onmiddellijk in productie.

De plannen voor de toekomst tonen dat Honda de weg terug weer te pakken heeft. Na de spuuglelijke auto's die het bedrijf de afgelopen jaren telkens weer wist te presenteren (sorry NSX) is de Honda Urban EV Concept een verademing. Het beste nieuws is dat Honda-CEO Takahiro Hachigo belooft dat de productieversie van dit concept al in 2019 op Europese bodem zal staan.

De Japanners hebben duidelijk teruggegrepen op hun eerste 'milieuvriendelijke' auto, de Civic uit 1972. Het design van het stadsconcept van nu heeft allerlei retro-elementen die de auto een geinig uiterlijk geven. Sommige details zullen we ongetwijfeld niet terugzien in het uiteindelijke model. De suicide doors lijken wellicht wat veel van het goede op zo'n kleine auto.

Zoals de naam aangeeft zal de Urban EV op elektriciteit rijden. Hoe en wat maken de Japanners nog niet bekend. Ze houden het voorlopig bij een pakket met een hoge energiedichtheid dat erg licht zal zijn. Dat is goed om te horen, maar het belangrijkste is dat ze niet teveel aan het design veranderen.