Renault zet zijn nieuwste auto in je woonkamer

Samen met de halve autowereld presenteert Renault deze week in Frankfurt zijn visie op de auto van de toekomst. Sleutelwoorden: elektrisch, connected, autonoom, you know the drill. Deze SYMBIOZ bestaat uit twee afzonderlijke concepten.

Renault heeft het koperkleurige concept in tweeën gesplitst: een heel futuristisch deel voor de visie van 2030, en een meer tastbaar concept in de vorm van een showcar die de Renault van 2023 toont. De auto's bezitten vanzelfsprekend de kenmerkende stylingelementen van nu, zoals de lichtunits in de vorm van een grote winkelhaak.

De filosofie achter de Symbioz is dat je in de toekomst de auto niet meer als los gebruiksvoorwerp kunt zien, maar als integraal onderdeel van je woonervaring. Om die reden is het concept geïntegreerd in een woning, wat vrij letterlijk genomen kan worden: de Symbioz is als extra kamer van je huis te zien. Bijvoorbeeld als alternatieve (en krappe) huiskamer, maar ook voor de bewoner die even behoefte heeft aan een xhamster-sessie een beetje privacy.

Een extra voordeel van je elektrische auto in je huis neerzetten is dat je deze direct in de stroomvoorziening kunt integreren, een principe waar ook nu al mee geëxperimenteerd wordt. Wat misschien een nadeel is, is dat je op je flatje op 12 hoog 2 achter niet echt een auto in je woonkamer kunt neerzetten. Maar een krappe behuizing is je eigen probleem, pauvre con. In Renaults conceptwereld zijn we allemaal jong, knap, rijk en succesvol, met ons eigen designhuis waar Jan en alleman binnen kan kijken.