Code oranje! Laagvliegende boom plet auto

Nederland neemt vandaag definitief afscheid van de zomer met de eerste herfststorm van het jaar en dat zal het verkeer weten ook. De eerste bomen liggen al op de snelweg en flinke windstoten zullen ook de rest van de dag voor overlast zorgen.

Het nadeel van een herfststorm zo vroeg in het seizoen is dat de meeste bomen nog vol in hun blad zitten. Hierdoor vangen ze veel wind en donderen ze dus sneller om. Dat doen ze dan vaak op een weg met alle gevolgen van dien. 

De eerste homp hout donderde vandaag al op de A13 tussen Delft en Rotterdam. Een bestuurder had de pech om daar net te rijden op het moment dat de boom zich erbij neerlegde. Gelukkig kwam de automobilist met de schrik vrij, maar zijn vierwieler kan wel een garagebezoekje gebruiken. De berg toekomstige openhaardhout op de snelweg zorgde ervoor dat de A13 richting Rotterdam geheel is afgesloten, wat weer resulteert in de nodige files. 

Voorlopig zijn we nog niet van de overlast af, want het hoogtepunt van de storm dendert pas aan het eind van de ochtend over ons land. Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden en raadt af om met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans het openbare asfalt te bezoeken. Dat niet iedereen daar naar luistert blijkt wel uit de omgevallen aanhanger op de A9. Dus succes als je vandaag de weg op moet en kijk uit voor rondvliegende bomen en trucks!