Thunder Power is de Taiwanese Tesla

De autobeurs in Frankfurt trekt niet alleen de grote autofabrikanten, maar ook de kleine dromers aan. Thunder Power is een bedrijfje in Taiwan dat niet alleen de coolste naam ooit heeft, maar ook de strijd met Tesla wil aangaan.

We snappen niet goed waarom een klein Taiwanees merkje helemaal naar Frankfurt reist om zijn nog niet bestaande auto te tonen, maar feit blijft dat Thunder Power de pre-productieversie van TP-01 laat zien op de show. Net zoals de Tesla Model S is dit een sedan en net zoals de Amerikaanse concurrent is dit een elektrische auto, maar daar houden de overeenkomsten wel op.

Waar Tesla opvalt door een rustig en stijlvol design is op de TP-01 een vreemd netvliesmartelend gezicht geplakt. Vooral de grille die het doet lijken alsof de auto je wil hypnotiseren zal het niet goed doen bij mensen die kunnen zien. Vanaf de zijkant lijken de lampen ook op een rare plek in het bodywork geplakt.

Als het gaat om de aandrijflijn blazen de Taiwanezen hoog van de toren. Ze claimen dat de elektrische motoren samen goed zijn voor een vermogen van 430 kW (585 pk). De 0-100-sprint duurt hierdoor minder dan vier seconden. Ondanks dit energieslurpende vermogen zou de sedan toch een NEDC-actieradius hebben van 650 kilometer. Dit komt omdat de TP-01 een batterijpakket heeft van liefst 125 kWh. Dat is ongetwijfeld moordend voor het gewicht van de auto, maar die wordt heel tactisch niet vermeld.

Ondanks de twijfelachtige looks en de onbewezen prestaties liggen de ambities hoog bij Thunder Power. De sedan moet in 2019 in productie gaan en om de start van het bedrijf te vieren komt er een 488 kW (664 pk) sterke coupe die in een gelimiteerde oplage van 488 stuks moet verschijnen. Voor 2020 staat er ook nog een SUV in de planning, waar ze nu een concept van tonen en die dezelfde aandrijflijn als de sedan gaat gebruiken, maar helaas ook dezelfde grille krijgt. Naast hun net geopende fabriek in China moet er ook nog een tweede productiefaciliteit in Spanje verschijnen. 

Grote plannen dus, maar ze hebben nog een lange weg te gaan voordat ze echt de strijd kunnen aangaan met de Tesla's van deze wereld. Voor het presenteren van drie modellen zonder ooit een auto verkocht te hebben krijgen ze in ieder geval vier van de vijf Mullers op onze luchtkastelenschaal.