LIVE: de monsterlijke BRABUS 900 G-Klasse

Wil je een getunede (AMG-) Mercedes en mogen de wijzigingen best ver gaan, dan ben je bij Brabus aan het juiste adres. Het traditie-tuninghuis uit Bottrop toont in Frankfurt zijn extreemste G-Klasse ooit: met V12 en 900 pk.

Het recept van de '900' kennen we inmiddels, dus je weet wat je mag verwachten wanneer Brabus deze kuur over de enorme Mercedes-lineup begint uit te smeren: een tot 6,3 liter opgeboorde V12 die nu geen 630 maar 900 pk levert, veel gouden elementen onder de kap, enorme Monoblock-jetsers en een op beurzen eigenlijk altijd toegepast zwart thema. Maar toch, wanneer je oog in oog staat met deze G65 valt je mond open, hoe zeer je ook probeert je gezicht in de plooi te houden.

Autobahn wurmde zich tussen de standbezoekers die hier en daar van wat bedenkelijk allooi waren (categorie president van een Centraal-Aziatische republiek die ongetwijfeld een met goud bedekte AK47 thuis hebben) en schoot een paar plaatjes van deze 666.000 euro kostende Zwarte Prins.

Mocht u pk's liehfhebben, doch een hekel aan zwarte auto's/uitstoot hebben, dan kunt u hieronder uw ziel reinigen met een compleet uitstootloze Brabus Ultimate E Concept.