FOTOOS: Mutti Merkel bekijkt auto's in Frankfurt

Tien dagen voor haar herverkiezing heeft Bondskanselier Merkel ongetwijfeld een volle agenda, maar de tweejaarlijkse IAA in Frankfurt kon ze moeilijk laten schieten. Autobahn presenteert: Angela Merkel schaut Autos (aber keine Diesel).

De automobielindustrie en aanverwante toeleveranciers zijn zo ongeveer de grootste werkgeverstakken van Duitsland, dus moet je als kanselier natuurlijk je snuit vertonen op dé autobeurs van je land, ook al zijn de verkiezingen van later deze maand al lang en breed in the pocket. Vanzelfsprekend ging de aandacht uit naar de eigen merken, en dan vooral die modellen waar batterijen in liggen, zoals bovenstaande dikke BMW Concept. Even goede sier maken om vervolgens weer met een goed gevoel in je kwistig benzineslurpende dienst-Audi W12 te stappen. Wir lieben sie es.

Bovendien stelt de IAA Merkel in de gelegenheid alle CEO's van de Duitse auto-industrie nog even te treffen. Ze ontbrak afgelopen maand wegens vakantie op de dieseltop in Berlijn, vandaar dat er vandaag in Frankfurt even bijgepraat wordt. Dan nu: de foto's!