Met deze BMW M mag je van GroenLinks Amsterdam nog in

Inwoners van de Amsterdamse binnenstad die waarde hechten aan hun BMW kunnen gewoon GroenLinks stemmen volgend jaar: de slimme Duitsers komen met deze emissieloze M Bike, ideaal voor het laatste stukje naar je loft in 020.

BMW bindt de urban koper graag aan zich, en aangezien geen hond een i3 koopt moet het op een andere manier. Zoals eerder vandaag gezegd is de fiets het nieuwe statussymbool der yuppen en met een product als deze BMW M Bike Limited Carbon Edition kan je zeker voor de dag komen.

Het frame is een combinatie van carbon (voorvork, zadelpen, spacers) en aluminium; de tweewieler is gespoten in Marina Bay Blue Metallic. Inderdaad, dezelfde exclusieve kleur als op de nieuwe M5. BMW maakt er 500, en net als bij de M5 heeft deze M Bike schijfremmen rondom. Met 28" zijn de wielen wel een stukje groter.

Kopers krijgen een “Limited Carbon Edition” badge en een certificaat, om zeker te stellen dat ze niet heel trots een Chinese knockoff aan hun vrinden tonen. Adviesprijs: €1.400 euro, of 28 zuidas-envelopjes. Dat valt best mee, de fiets van Bugatti is duurder.