Ook Toyo laat lucht uit je banden lopen

Na Michelin en Bridgestone heeft nu ook Toyo een luchtloze band ontwikkeld. Natuurlijk vinden ze hun band beter dan die van de concurrentie en dat is erg fijn voor ze, maar de vraag blijft: wanneer kunnen we nou eens een band zonder lucht kopen?

Zou het nou eindelijk eens gaan gebeuren met de banden zonder lucht? Als zoveelste fabrikant toont Toyo zijn niet-pneumatische band. In plaats van wind heeft Toyo honderd spaken die gemaakt zijn van een kunstmatig hars die in een X-vormig patroon door de band lopen. 

Tussen het loopvlak van de band en de binnenkant van het geheel zit een laag CFRP (met koolstofvezel versterkt kunststof) die ervoor zorgt dat ook de individuele spaken niet voor herrie zorgen.

De buitenkant van de band ziet eruit alsof het een normale versie is die doormidden is gezaagd. Gevolg van het weglaten van de lucht is dat de band nooit lek kan gaan en daardoor zeer duurzaam kan zijn. Allemaal erg interessant, maar zo lang niemand dit soort banden in productie neemt hebben we er niks aan. Gelukkig meldt Toyo dat ze, nu ze zo ver zijn gekomen, overwegen om de band in productie te nemen.