Bugatti begint binnenkort al aan Chiron-opvolger

De eerste Bugatti Chirons hebben pas net de fabriek verlaten en het bedrijf heeft nog niet eens het geplande snelheidsrecord neergezet, maar de ontwikkelingen gaan door. Over een paar maanden begint het werk aan de opvolger

Bugatti bouwt slechts vijfhonderd exemplaren van de Chiron en niet meer. Dat is het aantal auto's dat de rest van de Volkswagen Group elk half uur produceert, maar in het geval van Bugatti ligt dat natuurlijk iets anders. Het is vooral veel handwerk en dat zorgt voor lange wachttijden voor de kopers. "De Chiron is voorlopig nog wel even bij ons", vertelt Bugatti-baas Wolfgang Durheimer. "Momenteel hebben we een wachtlijst van vier jaar. We hebben nu auto nummer 300 van de 500 verkocht en we bouwen 70 auto's per jaar. We gaan niet onze productiecapaciteit verhogen."

Toch onthult hij dat het bedrijf nu al verder kijkt. "De vraag 'Wat komt daarna' moet in 2019 beantwoord worden. Het komende jaar is een pre-ontwikkelingsjaar, waarin we verschillende ideeën evalueren." In 2009 toonde Bugatti de vierdeurs Galibier Concept tijdens de zoektocht naar de opvolger van de Veyron, dus die ideeën kunnen duidelijk alle kanten op gaan.

Het draait niet alleen om het type auto, maar ook om de aandrijving. De elektrische auto is nu nog niet oppermachtig, maar hoe is dat over zes of zeven jaar? Durheimer is er nog niet over uit. "Elektrificatie is mogelijk een onderwerp voor Bugatti. Het is nog niet besloten, maar we hebben interessante alternatieven. De race gaat door. We zullen sneller en beter worden in elk aspect." 

Het is opvallend dat de topman nu over elektrische aandrijving twijfelt, terwijl hij eerder nog heeft gezegd elektrificatie er moet komen voor Bugatti. Hopelijk hebben zijn knappe koppen een alternatief aangedragen waardoor je toch gewoon benzine kan verbranden in je volgende Bugatti. Voor de meeste klanten zal het weinig uitmaken, zolang het model maar sneller gaat dan alle andere auto's op de wereld.