Nieuwste McLaren knalt met 1.150 virtuele pk's

Dit is de sterkste, snelste en meest extreme McLaren ooit, maar je kan hem nooit in je garage zetten. Niet omdat deze te duur is, maar omdat de auto niet echt is. Het is een virtueel model voor de game Gran Turismo.

De racewagen heeft de weinig creatieve naam Ultimate Vision Gran Turismo gekregen. Het is McLarens idee van een ultiem trackwapen met een geavanceerde aerodynamica en hybride aandrijflijn. De Britten kiezen voor een 4.0 V8 die de achterwielen van vermogen voorziet en twee elektromotoren die dat bij de voorwielen doen. Samen zijn ze goed voor 1.150 pk en 1.275 Nm.

De Ultimate Vision Gran Turismo is een single seater met een grotendeels glazen cockpit. De racer is geheel ontworpen voor een optimale aerodynamica en daardoor heeft het circuitmonster wel wat weg van een Le Mans-racer. 

Door veel gebruik te maken van virtueel carbonfiber blijft het virtuele gewicht van de racer steken op slechts 1.000 kilo, zo claimt McLaren trots in het begeleidende persbericht. Complete onzin natuurlijk, want ze konden daar ieder willekeurig getal invullen. Het is tenslotte allemaal niet echt. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan is het feit dat "het uitlaat- en hybridesysteem samenwerken om een unieke sensatie voor de oren te bieden, zelfs in de cabine" helemaal lachwekkend.

De McLaren Ultimate Vision Gran Turismo is vanaf 17 oktober te besturen in de nieuwe game Gran Turismo Sport. Mocht je auto in het echt willen zien, dan heb je voor nu pech, want voorlopig blijft het model bestaan uit eentjes en nulletjes. Wel geeft McLaren aan dat het een showcase is van een model dat het merk na 2030 zou kunnen bouwen, dus wie weet zien we ooit nog een dergelijke auto in de echte wereld.