Dit kost de nieuwe BMW i3

BMW heeft de i3 vernieuwd met een verbeterd design, een nieuw infotainmentsysteem, groter bereik en een sportieve variant in de vorm van de i3s. Daar hoort een nieuw prijskaartje bij en daaruit blijkt dat elektrisch rijden nog steeds duur is.

De nieuwe BMW krijgt dus niet de extra elektrische actieradius waar klanten naar verlangen, maar wordt er ook niet goedkoper op. Om je geweten te zuiveren van milieuvervuiling betaal je minstens 39.549 euro. Dat is voor de standaard i3 met een batterijpakket van 33 kWh. Wil je de sportievere i3s, dan ben je minstens 43.149 euro kwijt.

Met de bovenstaande modellen rij je volledig elektrisch, maar BMW biedt de i3 ook aan met range-extender om je range anxiety weg te nemen. Dit is een 38 pk sterke tweecilinder aan geruststelling die ingrijpt zodra de batterijen uitgeput raken. Deze benzineverbrander zorgt ervoor dat je op de plaats van bestemming aankomt, maar zorgt wel voor uitlaatgassen, waardoor je uit de groene milieuhemel wordt getrapt.

Het inbouwen van zo'n brandstofmotor kost natuurlijk de nodige knaken, dus een i3 met range-extender kost minimaal 44.494 euro. Ook daar is uiteraard een snellere s-versie van en die staat voor 48.114 euro bij de dealer. Het zijn flinke bedragen voor een auto met het formaat van de i3 en een duidelijk bewijs dat elektrisch rijden voor de massa nog veel te duur is.