Malle Italiaan verbrandt eigen BMW 7 Serie 'uit protest'

De wegen van sommige mensen zijn ondoorgrondelijk. Zoals die van Hadi Pourmohseni, die dermate ontevreden is met de kwaliteit van BMW, dat hij ze op strategische plekken kapotmaakt. Steeds. Maar. Weer.
@media (max-width: 679px){#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dc3cbf3fc01 img{#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dc3cbf3fc01 img{#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dc3cbf3fc01 img{#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dc3cbf3fc01 img{#fig-65dc3cbf3fc01 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Auto's zijn techniek, en als je pech hebt dan functioneert je techniek niet zoals jij dat wilt. Helaas maar waar. Sommige pechvogels kopen een auto waar structureel iets mis mee lijkt te zijn, en al die tripjes naar de garage en onderhandelingen met je dealer kunnen extreem frustrerend zijn danwel je mentale staar langzaam maar zeker zlopen. Of dit voor de Italiaanse zakenman Hadi Pourmohseni ook het geval was? Waarschijnlijk, en ergens in het proces kwamen BMW en hij er niet meer uit. Dus besloot hij drastische maatregelen te nemen.

In 2013 sloeg Pourmohseni daarom zijn geleaste M6 van de vorige generatie compleet de t*fus in voor de deuren van de IAA in Frankfurt. Dit alles omdat de M6 schakelproblemen had en allerhande rammeltjes produceerde, waardoor Pourmohseni uiteindelijk stopte zijn maandelijkse bijdrage voor de lease te storten. Zeg maar het automotive equivalent van kopschoppen, waar waarschijnlijk ook ongeveer dezelfde straf op staat (lees: je komt er wel mee weg). De M6 werd weer opgeknapt om vervolgens zes maanden later hetzelfde kunstje te flikken, dit keer voor de deuren van de Autosalon van Genève.

Spoelen we door naar 2017: vorige week zette dezelfde koppige Italiaan een oude 7 Serie in brand (gelukkig de lelijkste Bangle-generatie, die hij waarschijnlijk voor een prikkie op een Duitse automarktplaats op de kop had getikt), voor BMW's kantoren in München. Kennelijk kennen ze hem in Frankfurt inmiddels en moest hij uitwijken naar een andere locatie. Een video van de knisperende 7 Serie op de stoep voor het BMW Museum verscheen op Youtube:

Oh, en tussendoor, in 2015, ging er ook nog een BMW Z3 in vlammen op door zijn hand, eveneens tijdens de IAA in Frankfurt. Zijn acties roepen meer vragen op dan antwoorden, bijvoorbeeld: 'is het niet een idee om eens geen BMW te kopen, maar over te stappen op een Maserati of een Mercedes?'. Of: 'wie denkt Pourmohseni precies tuk te hebben met zijn acties?' Het is dat we zijn laatste wapenfeit op Jalopnik tegenkwamen, anders was het volledig onder onze radar doorgevlogen. Daarnaast: heeft een zakenman geen betere dingen te doen dan met schaamborden voor BMW te staan en hun producten te slopen? Het is niet dat ik als potentiële zakenpartner denk van 'nou, dat lijkt me een fidele man om deals mee te maken'.

Met andere woorden: misschien is het een idee dat Pourmohseni zijn trots en wrok inslikt, en - in de woorden van Vincent Adultman - do a business. Lijkt ons een stuk beter voor zowel zijn bloeddruk als zijn financiële situatie. Dit soort acties kennen we vooralsnog alleen uit China, bij ons gebeurt het niet zoveel. En met het uitblijven van een reactie van BMW is die gekke Italiaan uiteindelijk degene die vooral in zijn eiegn staart bijt.