Infiniti gaat ook zoemen met elektrische sportauto

Als we een euro kregen voor iedere fabrikant die aankondigt dat hij een elektrische auto gaat bouwen, dan konden we nu onze eigen elektrische auto bouwen. Infiniti sluit aan bij de hype en presenteert volgend jaar een elektrisch performance model.

Je kent Infiniti wel als het luxemerk van Nissan dat ieder jaar verkondigt dat het Europa gaat veroveren, maar uiteindelijk nooit echt succesvol is geworden in dit continent. Vanaf volgend jaar gaan ze het eens proberen met een elektrisch model, misschien dat dat wel werkt. 

De aangekondigde stekkerauto zal geen variatie zijn op een bestaande Infiniti, maar echt een nieuw model worden, zo bevestigt designbaas Alfonsa Albaisa. Moederbedrijf Nissan biedt met de Leaf wel al jaren een elektrisch model aan, maar dat platform zal niet terugkeren op de sportieveling van Infiniti. 

Een concept car van het nieuwe model zou in januari al op de autoshow in Detroit te zien zijn. Een jaartje later moet het productiemodel op de markt verschijnen. Hoewel Infiniti het platform niet uit het Nissan-schap trekt, zegt het merk wel te profiteren van de kennis die het moederbedrijf heeft. "There are lots of engineering competencies we can tap into and utilise", verklaart Infiniti-baas Roland Krueger.

Een elektrische Infiniti was onvermijdelijk, want de Japanners hebben ons de afgelopen jaren bestookt met concept cars die het idee van een brandstofmotor naar de achtergrond verplaatsten. In 2002 begon dat al met de Emerg-E Concept (foto boven) met zijn hybride aandrijving en in 2012 zagen we de LE Concept met een volledig elektrische aandrijflijn. Enkele maanden terug onthulde het merk nog de Prototype 9 Concept: een retroracer op stroom.