Dit is de driewieler die je wil hebben

Twee- en vierwielers zien we in overvloed, maar de driewieler is een ondergewaardeerd kindje. Een stel Spaanse ontwerpers hebben hun potloden bij elkaar gestoken om een moderne driewieler te tekenen die je wil hebben en dat is gelukt.

De driewielerwereld is niet zo groot, maar levert wel altijd bijzondere creaties op. Morgan lanceerde een paar jaar terug een moderne interpretatie van zijn vooroorlogse driewieler en had daarmee een hit in handen. Ook Polaris probeert het met de Slingshot, wat een opvallend voertuig oplevert.

De Spaanse ontwerpers van Dechavesmotion hebben in opdracht van klant Carles de Vera ook een driewieler getekend en het resultaat is weer compleet anders dan de hierboven genoemde modellen. Onder de naam Mille Miglia Concept zien we een futuristische motor die ook duidelijk retro-trekjes heeft. 

De Mille Miglia is inderdaad vernoemd naar de bekende Italiaanse langeafstandsrace en heeft strak en hoekig design. De lange smalle body doet denken aan de sigaarvormige racers van voor de oorlog. De bestuurder krijgt een vrij simpele zitplek en moet zijn voeten plaatsen op steuntjes die net achter de voorwielen zijn gemonteerd. In de bochten leunt de driewieler mee als een motor. 

Zoals je misschien al verwacht in deze tijden, rijdt de Mille Miglia Concept op elektriciteit. Niet een baanbrekend concept, want Morgan heeft ook al een driewieler op stroom. Momenteel is de nieuwe driewieler nog een virtueel studiemodel, maar er zijn plannen om een fysieke concept car te maken met de aandrijflijn van een stekkermotor van Zero Motorcycles. We hopen dat het model daarna ook in productie gaat, want een dergelijke creatie maakt het straatbeeld alleen maar mooier.