Formule 1 wil in quarantaine-kamp de wereld over

Vlak na het losbarsten van de cronacrisis kwam Red Bull Racing strateeg Helmut Marko onder vuur te liggen: hij wilden Max Verstappen en de overige coureurs opzettelijk besmetten. Daarna zouden de races weer door kunnen gaan in een "quarantainekamp". Opvallend genoeg wil de F1 nu iets soortgelijks voorstellen, zij het minder extreem.

Spielberg
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Sportief directeur Ross Brawn van de Formule 1 maakt grote plannen om het Formule 1-seizoen eindelijk van start te kunnen laten gaan. Om in Oostenrijk met twee races te kunnen start is er een plan om iedereen in een soort biosfeer-kamp bijeen te brengen. Het idee daarachter is dat als er niemand in en uit kan, er geen besmettingen kunnen plaatsvinden.

De bedoeling is dat alle teamleden, marshals, juryleden enzovoorts het kampement rondom de Red Bull Ring in Spielberg in gaan en er dan niet meer uit komen totdat het racen voorbij is. "One of the logistical challenges is getting everyone tested and cleared to enter the paddock and enter the racing environment," aldus Ross Brawn. Want hoe komt eten het kamp in, bijvoorbeeld.

In Oostenrijk is het goed te regelen omdat het ergens in the middle of nowhere is. De Grand Prix van Hongarije is vlakbij die van Oostenrijk, maar het nadeel daar is dat Boedapest echt om de hoek ligt. Dat maakt het wellicht moeilijker om de hele boel afgesloten te houden. Daarentegen lijkt de Hongaarse overheid wel iets te voelen voor een Grand Prix zonder publiek op de Hungaroring.

Racen zonder publiek is natuurlijk niet goed voor de sfeer van de races op tv, maar het is beter dan helemaal geen races. Dat denkt ook Brawn: "Unfortunately it will be without fans, which is a great shame, but we still feel we can take the race out to all the fans who watch us on TV and other means."

Terwijl er vandaag dus geen Super Friday in Zandvoort is, betekenen de ontwikkelingen dat Brawn nog 62 dagen heeft om alles voor elkaar te krijgen. Als alles goed gaat begint de eerste vrije training van seizoen 2020 op 2 juli in Spielberg.

Autosport
  • Red Bull Content Pool