Jaguar Land Rover gaat cross-over met Road Rover

Na de Land Rover en de Range Rover is het nu tijd voor de Road Rover. Dat wordt geen ouderwetse Rover zoals we tot ongeveer 2000 kenden, maar een cross-over die tussen de koetsen van Jaguar en Range Rover moet passen.

Ergens in de buurt van 2020 gaan we een nieuwe modellijn zien aan de Land Rover-boom van Jaguar Land Rover. De wagens krijgen een focus op rijden op de weg, maar ze zullen ook hun familietrots kunnen verdedigen in het terrein. Voor de naam grijpt JLR terug op een studiemodel uit de jaren 50 dat uiteindelijk de weg baande voor de Range Rover-lijn: Road Rover.

De nieuwe auto wordt tegelijk met Jaguars nieuwe XJ ontwikkeld en zal hoogstwaarschijnlijk een puur elektrische auto gaan worden. Ook de XJ wordt overigens een elektrische auto. De wagens krijgen twee elektrische motoren, waardoor ze vierwielaandrijving kunnen bieden als dat nodig is.

Zoals we van een Range Rover spin-off mogen verwachten wil Road Rover zich richten op extreme luxe voor de inzittenden. De auto richt zijn vizier op de Mercedes S-Klasse. Autocar verwacht dat de designers de taal van de onlangs gelanceerde Velar zullen volgen bij de vormgeving van de cross-over. Daarbij zal de auto lager worden en meer de vorm van een shooting brake aannemen.

Uiteraard plant JLR een complete lijn van de Road Rovers. Net als Tesla beginnen ze nu met een extreem dure, luxe en grote elektrische wagen en zullen daarna de kleinere broertjes volgen. Het verschil met de auto's van Jaguar moet blijven dat de Road Rovers een stevigere en meer terreinbestendige uitstraling hebben. Daarnaast helpt het JLR aan een lijn die zich onderscheid door elektrisch te zijn, iets dat voor Range Rover zelf een brug te ver is: in het terrein staan immers geen stopcontacten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d72d607b8a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });