Jaguar werkt aan vervolg op de F-Type

Begin de maandagmorgen met een glaasje champagne, want Jaguar gaat gewoon door met het maken van sportwagens. De Britten zijn nog niet helemaal overgelopen naar het SUV-kamp, nu ze bekendmaakten dat er een nieuwe F-Type komt.

De F-Pace, de I-Pace en de E-Pace allemaal zijn het cross-overige SUV-achtigen, maar Jaguar blijft ook gewoon trouw aan de sportwagen. De F-Type, die de eerste echte sportwagen was sinds de E-Type in 1975 voor het laatste van de band rolde, krijgt een waardige opvolger. 

Ian Callum, designbaas bij de springende kat, denkt zelfs aan een 'sportscar range'. Of hij daarmee doelt op een model met heel veel soorten motoren, of dat hij aan een aantal sportauto's denkt is niet helemaal duidelijk. De ontwerper wil in ieder geval de sportieve auto niet helemaal laten vallen voor de SUV: "There are a number of people in the world who think sports cars are finished because SUVs can get around a corner as quick as a sports car can, technology being what it is. But there is something very emotional about a sports car that conveys the ultimate in the sense of performance and design."

Het hoe en wat van de nieuweling is nog niet duidelijk, maar er is een zekerheid bij de technische kant: er zit elektriciteit in de wagen. Alle Jaguars die na 2020 worden gepresenteerd zullen min of meer elektrisch aangedreven zijn. Dat kan in volledige accupower zijn, maar het kan ook mild-hybride, tot compleet stekkerhybride.