Hamilton hoeft recordaantal titels Schumacher niet te verbreken

Lewis Hamilton harkt het ene na het andere record binnen, maar om de zeven wereldtitels van Michael Schumacher te verbeteren is hij nog wel even bezig. Dat maakt niet uit, want volgens de Brit is het helemaal niet zijn doel om dat record te verpulveren.

Hamilton versloeg Michael Schumacher dit jaar al op het gebied van meeste pole positions ooit. Voor de Grand Prix van Italië behaalde Hamilton zijn 69ste pole, waarmee hij Schumacher van de troon stootte. Met wereldtitels loopt Lewis nog wel een stukje achter. De Brit heeft drie kampioenschappen op zak, tegenover de zeven stuks van Der Schumi

De Mercedes-rijder heeft een contract tot eind 2018, maar is van plan bij te tekenen. Lewis denkt "nog vijf of zes jaar" mee te kunnen in de koningsklasse van de autosport en als hij blijft winnen dat is genoeg om ook het ultieme record van Schumacher af te pakken.

Lewis is daar zelf alleen helemaal niet mee bezig. "Honestly, ik werk stap voor stap. Het is al moeilijk genoeg om deze kampioenschappen per keer te winnen. Ik heb het al zwaar genoeg met het winnen van een vierde titel", legt Hamilton uit. "Wie weet of we ooit bij Michael in de buurt kunnen komen. Zeven wereldkampioenschappen... ik heb persoonlijk niet de wens om daar op te jagen."

Dat betekent overigens niet dat Hamilton niet meer gemotiveerd is. Volgens de coureur zit hij juist uitstekend in zijn vel. "Ik hou meer dan ooit van racen. Ik heb het gevoel dat ik beter rij dan ooit. Ik voel me de meest complete rijder die ik ooit ben geweest, wat een geweldig gevoel is."

De tijd moet dus uitwijzen of Lewis Hamilton uiteindelijk Schumacher verslaat en ook qua wereldtitels als de grootste rijder aller tijden de boeken ingaat. "Aan het eind van ieder seizoen moet je altijd even denken aan je toekomst. Ik heb een goed vijfjarenplan gemaakt, maar dat wordt ieder jaar aangepast terwijl je er een jaar bijvoegt", zo vat Lewis zijn toekomstplannen samen.