Alfa Romeo rijdt Ringrecord Porsche uit de boeken

Slechts twee dagen nadat Porsche met een magistrale 6:47 alle ogen op zich richtte vindt Alfa het tijd om van het Ringrondjesmomentum gebruik te maken. De Italianen hebben met de Stelvio Q Porsche's SUV-record aan flarden gereden.

Een rondje Nürburgring heeft altijd PR-waarde, hoewel we ons voor kunnen stellen dat er mensen zijn die een beetje Nordschleife-moe worden. Het aantal berichten dat fabrikanten op de wereld afvuren over snelste productiewagens, snelste voorwielaandrijvers, snelste SUV's enzovoort enzodoor, begint zo onderhand wel erg zotte proporties aan te nemen. Echter, deze kunnen we niet laten liggen.

Alfa Romeo heeft met de 510 pk sterke Stelvio Q de titel van snelste flatgebouw SUV op de Ring afgepakt van Porsche: Alfa's eerste SUV lapte de Groene Hel in handen van Fabio Franca (die ook het snelle rondje Giulia deed) in 7:51.8 minuten, bijna 8 seconden sneller dan het record dat op naam van de vorige Porsche Cayenne Turbo S stond. We sluiten niet uit dat dit de opmaat is naar een nieuwe oorlog om de titel snelste SUV, met een nieuwe generatie Cayenne en de op handen zijnde komst van de Lamborghini Urus.

Of we hier echt op zitten te wachten? Mwah. Maar laten we het eerst bij het hier en nu laten, met een indrukwekkend rondje Stelvio. Want, nutteloos als het is, het blijft knap dat je een auto op hoge poten met een gemiddelde snelheid van 157 km/u over een bochtig circuit kunt jagen. Wij zijn even onze lijst met snelste SUV's updaten.