Maleisië: Grosjean raakt loszittend putdeksel, VT2 afgebroken

De tweede vrije training van Sepang is afgebroken nadat Romain Grosjean zijn Haas stukreed op een loszittend putdeksel. Hiermee komt er een eind aan de actie, er wordt niet gereden voordat elke centimeter van het circuit gecontroleerd is.

Het is de nachtmerrie voor elk circuit (naast toeschouwers op de baan tijdens een race): terwijl de hele wereld toekijkt crasht een coureur door een defect aan de baan. Het gebeurde zojuist tijdens de tweede vrije training van de GP van Maleisië:

Wie zien dat Valtteri Bottas met het over de kerbs rijden een putdeksel voor de afwatering losrijdt. Als Grosjean hier vervolgens achteraan komt rijdt hij zijn rechterachterband aan flarden en schiet hard in de boarding. Gelukkig kan de Fransman ongedeerd uitstappen, maar hij zal flink geschrokken zijn. De raceleiding laat weten nu het hele circuit uit te kammen en deksels vast te lassen. Dat wordt voor de Maleisische marshalls dus een latertje.

Het incident is bijna een kopie van wat Juan Pablo Montoya in 2005 in China overkwam. Destijds sloeg een deksel tijdens de race een gat in de vloer van zijn McLaren en beschadigde de radiator. Twee jaar geleden nog zorgde een losgeslagen putdeksel in Monaco voor schade aan Jenson Buttons McLaren.

Voordat VT2 afgevlagd werd gingen de Ferrari's op een droog Sepang aan kop, met Vettel die een enorm gat trok met de rest. De Red Bulls waren 3 en 4, Alonso was wederom erg snel, en zette zich op P5 voor de beide Mercedessen. Max deed het met slechts 11 rondjes erg rustig aan.