MAX VERSTAPPEN WINT DE GRAND PRIX VAN MALEISIË!

Whoohoo! Max Verstappen doet het gewoon. Een dag na zijn verjaardag pakt hij zijn tweede overwinning uit zijn carrière. De Nederlander haalt Hamilton in en domineert de race. De Red Bull blijft een keer heel en dat resulteert in een droomresultaat.

Kimi Raikkonen valt al voor de start weg, waardoor Hamilton start met twee Red Bulls in zijn nek. Iedereen is goed weg, maar Bottas knalt echt goed. De Fin bedreigt de tweede pek van Verstappen, maar Max laat zijn auto moedig staan en behoudt zijn plaats. Verstappen rijdt daarna makkelijk weg bij Bottas en focust zich op Hamilton. De Red Bull is snel en in de vierde ronde zet Max zijn auto naast die van Hamilton en met een mooie inhaalactie pakt hij de leiding in de wedstrijd.

Mercedes heeft deze race geen antwoord op de snelheid van Red Bull Racing, waardoor Verstappen weg kan rijden bij de rest van het veld. Max is vandaag oppermachtig en geeft alleen tijdens de pitsstops zijn eerste plek even kort uit handen. Waar hij bij zijn eerste winst in Spanje moest knokken voor zijn plek, rijdt hij hier zonder directe bedreiging naar de finish. Het maakt niet uit, want het blijft een fantastische winst. Een heerlijke opsteker waar we al het hele seizoen op zaten te wachten.

Lewis Hamilton moet vandaag genoegen nemen met een tweede plaats, maar hij zal er tevreden mee zijn. Ondanks dat de Mercedes niet optimaal presteert op deze baan eindigt Lewis voor Vettel en loopt hij verder uit in het kampioenschap. 

Het podium kent twee Red Bull-rijders, want Daniel Ricciardo pakt de derde plek. De Australiër haalt Bottas in aan het begin van de race, maar kan Hamilton niet bedreigen. Bij Red Bull is het feest er niet minder om, want dit is voor het team het beste resultaat van het jaar.

Sebastian Vettel heeft technische problemen op zaterdag, waardoor hij vanaf de laatste plaats moet starten. Daarmee was de ellende voor Ferrari nog niet voorbij, want vandaag is Kimi Raikkonen aan de beurt. Voor de start ontdekt hij problemen met zijn motor en ondanks dat de monteurs er alles aan doen om hem tijdig te repareren, lukt het niet. Kimi moet zijn tweede startplek opgeven en wordt naar de pits geduwd. Daar weet Ferrari het probleem ook niet te verhelpen en de Fin kan al omkleden voordat hij gestart is.

Vettel rijdt wel een indrukwekkende inhaalrace en vecht zich vlak voor het einde terug naar de vierde plaats. Vlak voor hem rijdt Daniel Ricciardo op P3 en de Ferrari dringt aan bij de Red Bull. Het verdedigingswerk van Daniel is uitstekend en zo weet hij het podium in handen te houden. Vettel moet genoegen nemen met de vierde plek en ziet Hamilton verder uitlopen in het kampioenschap. Na de finish knallen Stroll en Vettel nog tegen elkaar, waardoor Vettel alsnog met een kapotte auto langs de baan eindigt. Kenmerkend voor het weekend van de Duitser.