Vettel heeft een probleem dankzij crash met Stroll

De slechte kwalificatie van Sebastian Vettel had een voordeel: hij kon 'gratis' alle onderdelen van zijn motor vervangen, want hij stond toch al achteraan. De crash na zijn prima race levert echter wellicht alsnog een gridstraf op.

De crash tussen Lance Stroll en Sebastian Vettel in Maleisië gaat waarschijnlijk de boeken in als de domste botsing allertijden in de Formule 1.  De Canadees is minding his own business op het circuit als Vettel vanaf de rechterkant zo tegen de auto aanrijdt. Uiteraard claimt Vettel, net als in Singapore, dat hem geen blaam treft. De beelden laten echter vrij duidelijk zien dat Stroll gewoon over een voorspelbare lijn reed.

Aangezien het geheel zich na de door Max Verstappen gewonnen race afspeelde, had het gelukkig geen gevolgen voor de uitslag. Desondanks kan het ongeluk voor Sebastian Vettel alsnog een vervelend staartje krijgen. Zijn complete linker achterwielophanging brak in stukken en daarbij is waarschijnlijk de versnellingsbak beschadigd geraakt. Het ding is inmiddels teruggestuurd naar Maranello om gecontroleerd te worden. Als blijk dat de bak vervangen moet worden om vrijdag in Japan te kunnen rijden, dan kan de Duitser rekenen op een gridstraf. 

Overigens kreeg Vettel wederom geen straf van de FIA voor het overtreden van een regel. Na het uitstappen heeft hij het stuur van zijn auto meegenomen, terwijl dat niet mag. Hij claimt zelf dat hij het niet meer bevestigd kreeg en niet wilde dat het publiek ermee aan de haal ging. Daarnaast stond Pascal Wehrlein al een tijdje met lopende motor naast hem om hem een ritje in de SaUber te geven.