Max Verstappen kan 20 miljoen euro krijgen bij Mercedes en Ferrari

Max Verstappen heeft met zijn overwinning in Maleisië niet alleen goede zaken gedaan op korte termijn, maar ook voor de rest van zijn carrière. Volgens de Britse pers strijden Mercedes en Ferrari om de Nederlander en daar nemen ze veel geld voor mee.

Met de overwinning van afgelopen weekend bewijst Max dat hij in een goede auto een wedstrijd kan domineren en daarbij niet bezwijkt onder de druk. Oftewel, dat hij precies is wat topteams zoeken in een coureur. Het was het beste visitekaartje dat hij kon afgeven en bewijst meteen dat zijn slechte jaar met de auto te maken heeft en niet met de coureur. 

Verstappens contract loopt eind volgend jaar af en volgens de Evening Standard willen zowel Mercedes als Ferrari de Nederlander daarna inlijven. Jos Verstappen is volgens de Britten al aan het rondkijken, want hij wil zijn talentvolle zoon het liefst weghalen bij Red Bull en bij een echte wk-kanshebber plaatsen.

Hoewel Max bij Red Bull al een paar miljoen euro per jaar binnen harkt en volgens Quote met deze overwinning ook nog even een bonus van anderhalf miljoen kan bijschrijven, kan hij bij Mercedes of Ferrari echt een grootverdiener worden. Verstappen zou met een nieuw contract makkelijk 20 miljoen euro per jaar kunnen innen. 

Welk team uiteindelijk de nieuwe thuisbasis van Mad Max gaat worden, blijft nog gissen. Mercedes ligt momenteel het meest voor de hand. Jos Verstappen heeft een goede band met Toto Wolff en de geruchten over een transfer doen al een tijd de ronde

Ferrari laat Sebastian Vettel natuurlijk niet gaan en dat zou betekenen dat Verstappen samen met de Duitser moet rijden. Niet ideaal, want de twee hebben het nu al regelmatig met elkaar aan de stok. Daar staat tegenover dat Ferrari een team met een sterke racegeschiedenis is en het budget heeft om de Nederlander an offer he can't refuse te bieden.

Dan is er altijd nog geheime optie drie: bij Red Bull blijven. Momenteel is dat niet de beste optie, maar het team kan deze winter zomaar het gat naar de top overbruggen. Als Max volgend jaar in de Red Bull kan meestrijden om de wereldtitel wordt het plots verleidelijk om langer te blijven. En het geld komt dan vanzelf wel.