'Red Bull heeft het beste chassis van het veld'

Met de overwinning van Max Verstappen lijkt de positiviteit direct teruggekeerd in het team van Red Bull. Helmut Marko roeptoetert trots dat de Red Bull het beste chassis in de Formule 1 heeft, maar dat wil niet zeggen dat alle problemen verholpen zijn.

Red Bulls opperhoofd Helmut Marko loopt op wolken na de overwinning van Max. Vooral het feit dat dit geen gelukje was, maar dat Max op eigen kracht de Mercedes van Hamilton de baas was, geeft het team weer hoop. Ferrari had weliswaar veel pech, maar ook die had Red Bull aangekund. "Ferrari had problemen, maar onze racesnelheid was vergelijkbaar", legt Marko uit. 

Het was vooral de inhaalactie van Max op Hamilton die het team een enorme mentale boost gaf. "Het grootste genoegen gaf het inhalen van en weglopen bij Hamilton. Het laat zien dat het werk dat we hebben gedaan sinds onze slechte start in Melbourne zijn vruchten afwerpt. Op het gebied van het chassis zijn we momenteel de beste." 

Met nog vijf races te gaan dit seizoen ziet Marko nog kansen voor het team. "We gaan in de goede richting en worden steeds sneller. Als alles heel blijft, kunnen Max of Daniel nogmaals een podiumplaats halen en misschien ook nog eentje winnen." 

De volgende race is komend weekend op het altijd lastige circuit van Suzuka in Japan. "Suzuka zal een goed circuit voor ons zijn, maar natuurlijk zitten we dan weer met straffen. Het belangrijkste is dat de pechreeks van Verstappen is doorbroken."

Met die straffen kan Marko doelen op gridstraffen voor bijvoorbeeld het verwisselen van de versnellingsbak. Max Verstappen had tijdens de Grand Prix blijkbaar een klein lekje in de versnellingsbak opgelopen, maar kon daarmee gewoon de race uitrijden. Het ligt voor de hand dat Red Bull voor Japan geen risico wil nemen en de bak vervangt, wat resulteert in een gridstraf.