Soest opent jacht op Bentley's

Rij je in een Bentley, maar heb je niet zo'n goed contact met je buren, dan ben je automatisch topverdacht in Soest. De burgemeester heeft zijn inwoners opgeroepen om onbekende dure auto's aan te geven.

Burgemeester Rob Metz is als de dood dat er drugscriminelen naar zijn geliefde gemeente komen en roept zijn inwoners dan ook op om volledig NSB te gaan op verdachte auto's. Of de Soestenaren Jaguars en Bentley's waarvan niet duidelijk is wie de eigenaar is even bij de politie kunnen melden. Mocht je dus Bentley rijden, omdat je bijvoorbeeld een voetballer bent, en je bent per ongeluk in Soest, dan kan je er vanuit gaan dat je aan de politie moet uitleggen hoe je de auto hebt betaald. 

Naast dure auto's moeten de inwoners ook klikken over "een slechtlopende horecazaak of kapperszaak zonder klanten" of "een onbekende buurman die wel vier keer per maand op vakantie gaat". "Mensen kunnen de politie en burgemeester ook anoniem tippen. Zo nodig spreken we elders in een etablissement af", zo stelt de burgemeester de klokkenluiders gerust.

Het wanhopig beroep op de verlinkcapaciteiten van de bevolking komt nadat er twee weken geleden een busje met 400 kilo verdovende middelen in Soesterberg werd gevonden. Ook zijn in Soest auto's gevonden met verborgen compartimenten voor het vervoer van drugs of wapens. 

Om de NSB-drang en Bentley-haat onder de inwoners nog iets verder aan te wakkeren gooit de burgemeester nog een vleugje angst in de strijd. "Als je niet oppast gaat het van kwaad tot erger. In andere gemeenten als Amsterdam en Rotterdam zie je schietpartijen en liquidaties, maar ze kunnen ook in Soest met kalashnikovs lopen", aldus de immer geruststellende Metz.