Aston Martin wil ook in Formule E racen

Nadat de banden met Red Bull Racing nog verder zijn aangehaald, kijkt Aston Martin nu naar een andere tak van racen om in te duiken. CEO Andy Palmer laat weten ook geïnteresseerd te zijn in de hype onder autofabrikanten: de Formule E.

Het gaat lekker met Aston Martin. Niet alleen hebben ze met de DB11 een start gemaakt met het vervangen van de complete line-up, maar ook duikt het merk vol overgaven in de autosport. Aston heeft de sponsoring van Red Bull Racing uitgebreid en zijn nu ook naamsponsor van het team. Als de motorregels na 2021, waar nu nog over wordt onderhandeld, een beetje gunstig uitvallen, overweegt het merk ook motoren te gaan leveren in de koningsklasse van de autosport.

Dat is blijkbaar niet genoeg, want nu spreekt opperhoofd Palmer ook over een deelname aan de Formule E. Als je als fabrikant een beetje serieus genomen wil worden met je elektrische toekomstplannen, dan neem je deel aan de Formule E. Nou ja, dat houden de marketingafdelingen van de merken zichzelf voor. Dit zorgde er al voor dat Audi, Jaguar en BMW de serie omarmen en nu lijkt ook Aston te zwichten voor de zoemende races waar vrijwel niemand naar kijkt. 

Aston knutselt aan de RapidE, de eerste elektrische auto van het merk die gaat verschijnen, en dat maakt de elektrische autosport plots interessant voor Palmer. "We hebben nu nog geen elektrische auto, maar in 2019 wel. Je kan je voorstellen hoe die twee dingen samen kunnen gaan. Ik hou van Formule E", zo legt Andy uit. 

Het duurt nog wel een paar jaar voordat er echt een Aston Martin meerijdt in de raceklasse en dat heeft niet alleen met de RapidE te maken. Ook het feit dat de rijders in de Formule E nu nog halverwege de race van auto wisselen staat de CEO niet aan. "Voor mij versterkt het wisselen van auto's de range anxiety. Dat gaat wel veranderen en dan begint het interessant te worden." 

Mocht alles doorgang vinden, dan krijgt Aston Martin een intensief raceprogramma voor de boeg. Het merk is al actief in het GT-racen en krijgt het met Formule E en Formule 1 erbij best druk voor een relatief klein merk. Maar de ambitie siert de autobouwer die aan zijn de tweede jeugd lijkt te beginnen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf1e5ebd76a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });