Jolyon Palmer weg bij Renault, Daniil Kvyat terug bij Toro Rosso!

Moeders, houd uw F1-coureurs binnen. Daniil Kvyat maakt zijn rentree in de Formule 1, want Toro-Rosso-coureur Carlos Sainz stapt over naar Renault, waar ze zojuist Jolyon Palmer hebben weggebonjourd.

Engelsman Jolyon Palmer (26) werd bij Renault F1 binnengehaald als groot talent. Immers, de jongeman werd tweede in de Formule 2 en zette drie jaar geleden het kampioenschap in de GP2-klasse op zijn naam. Helaas is de realiteit dat hij er in de Formule 1 geen reet van bakt. Ter vergelijking: teamgenoot Hulkenberg staat momenteel op 34 punten. Palmer: een schamele 8.

Na de Grand Prix van Japan (F1 Show HIER) wordt Palmer ontdaan van zijn gele overal + racestoeltje, die worden doorgegeven naar de Spaanse Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr. (23), de oud teamgenoot van Max Verstappen. 

Toro Rosso laat in een statement weten: "It was previously announced that the Spaniard was due to join his new team for the 2018 season. However, circumstances have changed and therefore we are releasing him earlier than originally planned." Wát er precies is voorgevallen is ons niet bekend, maar ergens moet iets zijn geforceerd, waardoor de langverwachte stoelendans al vanaf de Grand Prix van Amerika wordt ingezet.

De race-zetels van Toro Rosso worden na de Grand Prix van Japan bezet door Pierre Gasly en Daniil Kvyat, die op wonderbaarlijke wijze een -vermoedelijk- allerlaatste kans in de koningsklasse krijgt. Hou 'm heel!