Max Verstappen TWEEDE in Grand Prix van Japan

Bam! Max Verstappen zet zijn najaarsoffensief door met een tweede podium op rij. Na de overwinning van vorige week pakt hij nu een mooie tweede plek. Het volkslied is voor Lewis Hamilton en ook Ricciardo mag op het podium champagne spuiten.

Max Verstappen doet goede zaken bij de start van de race. Hij is vanaf zijn vierde plek beter weg dan Daniel Ricciardo, waardoor hij de derde plek kan overnemen. Sebastian Vettel heeft direct problemen met zijn vermogen, waardoor ook de Ferrari een makkelijke prooi is voor de Nederlander. Dat brengt hem naar een tweede plek die hij de rest van de race (op een pitsstop na) niet meer uit handen geeft. Lewis Hamilton voor hem is te snel en daardoor is de overwinning te ver weg. In de laatste ronde komt hij nog even dichtbij, maar niet genoeg om een aanval te doen. Met een tweede podium in een week zal Max ruim tevreden zijn.

Lewis Hamilton start van pole en wordt eigenlijk de hele race niet bedreigd. Hij rijdt foutloos naar een hele belangrijke overwinning, waarmee hij de leiding in de wk-stand verstevigt en de basis legt voor zijn kampioenschap. Daniel Ricciardo rijdt een saaie race op de derde plek: hij kan Max niet bedreigen en wordt aan de achterkant niet lastiggevallen door Bottas. Hij pakt wel weer een podium en dat telt. 

Het lijkt erop dat Max de pechbokaal heeft doorgegeven aan Ferrari. Sebastian Vettel baalt vandaag weer, want door technische problemen eindigt zijn race al na vijf ronden. Vanaf de start heeft zijn Ferrari niet genoeg vermogen en hij moet de ene na de andere concurrent voor laten gaan. Het is onbegonnen werk en daarom besluit het team de auto uit de race te halen. Geen punten voor Vettel en een berg punten voor zijn Mercedes-concurrent: het kampioenschap is daarmee vrijwel zeker voor Hamilton dit jaar.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed130be7037c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });