Deze Peugeot heeft 750 pk en is cooler dan Ferrari's

Peugeot is zijn sportieve kant in de loop van de jaren redelijk kwijtgeraakt en staat nu vooral bekend om praktische gezinsauto's. Toch werken er nog echte snelheidsduivels bij het bedrijf en die mochten losgaan op de L750 R Hybrid Vision Gran Turismo.

De naam verklapt het al: dit is wederom een pixelcreatie voor de racegame Gran Turismo. Deze auto's zullen nooit worden gebouwd, maar komen wel van de tekentafels van de betreffende automerken. Dat betekent dat ze net zozeer iets over de designtoekomst van een merk zeggen als de concept studies die op autoshows worden gepresenteerd en ook nooit productie zullen zien. 

Voor deze L750 R Hybrid is Peugeot niet met een compleet leeg vel begonnen. De Fransen hadden tenslotte nog een, eveneens digitale, L500 R Hybrid liggen, die ze een jaar eerder tekenden als eerbetoon aan de Peugeot L45 uit 1916.

Deze L500 R heeft een aangepast uiterlijk gekregen en gaat nu door het leven als de L750 R Hybrid. De 750 staat voor het aantal pk dat de virtuele motor kan leveren en dat wordt bereikt door een 580 pk sterke brandstofmotor te combineren met een 170 pk sterke elektromotor. Schakelen gaat via een zeventraps automaat 

Peugeot heeft ook het virtuele gewicht onder handen genomen, waardoor de L750 R Hybrid nu nog maar 825 kilo weegt. Allemaal onzin natuurlijk, want ze kunnen daar ieder gewicht invullen. Het is tenslotte toch niet echt. 

Het belangrijkste van dit hele project is dat Peugeot toch nog een stukje autosport in zijn hart heeft. Daarnaast zullen we van dit model geen productieversie zien, maar kunnen designelementen zoals de vorm van de grille terugkeren in toekomstige Peugeots. Dat we met de L750 ook nog virtueel kunnen racen is slechts een leuke bijkomstigheid.