Luipaardjacht legt Indiase Suzukifabriek stil

In België en Frankrijk liggen fabrieken stil vanwege stakingen, bij Elon Musk lopen ze op eentiende van de snelheid en Spyker bouwt geen auto's omdat het geld op is. Allemaal #firstworldproblems vergeleken met wat er in de Indiase Suzukifabriek liep.

De grootste autofabriek van India, die van Maruti Suzuki, is het afgelopen weekend ruim 36 uur dicht geweest door een wildlife-probleempje. Op een of andere manier was een luipaard uit de jungle gekomen om een kijkje te nemen in de fabriek. Oplettende bewakers spotten de grote kat op beelden van de bewakingscamera's en lieten meteen het complex evacueren.

De lokale politie en de dierenbescherming kwamen ter plekke om Felix op te sporen in de enorme fabriek die jaarlijks een miljoen auto's produceert. Bij de vangactie maakten de redders gebruik van rauw vlees en er werden zelfs een paar levende geiten in de fabriek gedropt om het beest naar buiten te lokken. Bagheera liet zich echter 36 uur lang nergens in de fabriek zien, gelukkig kwam hij uiteindelijk tevoorschijn op dezelfde plek waar hij aanvankelijk was gespot. 

In tegenstelling wat je nu denkt, loopt het verhaal goed af (voor het luipaard). Pluisje werd namelijk met een verdovingspijltje uitgeschakeld en zal na wat medische checks weer in de natuur worden uitgezet. Helaas betekent dit ook dat er geen speciaal Maruti Suzuki-model met luipaardstof gaat komen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd7c94a7fc7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });