BMW M1 met maar 13.000 km is fantastisch in koningsblauw

De magistrale BMW M1 is een van de meest onbegrepen supercars ooit. Met slechts een zes-in-lijn achterin lijkt het een schaap in wolfskleren, schijn bedriegt echter. Dit exemplaar heeft maar 13.000 km gereden en is daarom extreem duur.

Met een totale productie van 453 exemplaren is de BMW M1 ongelooflijk zeldzaam. Veel van de auto's hebben gedurende hun leven een verbouwing meegemaakt waardoor ze lijken op een van de tien gebouwde Procars, die raceversie is nog wat bizarder dan de gewone M1. 

De auto die te koop staat is echter helemaal origineel: hij staat zelfs nog op de banden waarmee BMW hem in de fabriek uitrustte (of dat nou echt een pluspunt is laten we maar in het midden). De auto reed sinds 1981 maar dertienduizend kilometer en werd al die tijd met veel liefde behandeld. Dat is te zien aan het puntgave uiterlijk, dat desondanks het patina toont van een auto die geleefd heeft.

De zescilinder met vierentwintig kleppen produceert 277 pk. De motor drijft de achterwielen aan via een handgeschakelde vijfbak. Het geheel is goed voor een topsnelheid van 260 kilometer per uur.

De eerste eigenaar wil de auto na 36 jaar toch verkopen. Echt van harte gaat het afscheid niet: hij wil $658.000 (€560.000) voor zijn auto. Voor dat geld mag je wel een van de 58 donkerblauwe M1's in je garage zetten en vergeet niet dat er een M1-tas bij zit: dit moet het ultieme carry-on bagage-item zijn om iedereen op een lijnvlucht de ogen uit te steken.