Honderd jaar garantie op Meccano-legervoertuig

Een opvouwbaar legervoertuig waarvan er vijf in een zeecontainer passen. Klinkt als een interessant apparaat voor een hoogmobiele legereenheid. De Partisan One vouwt in elkaar als een Ikea-kast en zou nooit meer stuk hoeven te gaan volgens de ontwikkelaar.

Moeders mooiste is hij niet, de Partisan One van Partisan Motors. Niemand zal zich echter zorgen maken over het uiterlijk, als de functionaliteit goed is. De bedoeling van ontwikkelaar Juri Postnikov is om een legervoertuig te maken dat zeer eenvoudig te transporteren is, zodat het snel ingezet kan worden op elke plaats waar het nodig is.

In eerste instantie ontwikkelt Partisan een vierwielige wagen die ingezet kan worden voor het vervoeren van een paar manschappen. Door de modulaire bouw kunnen er indien dat gewenst is pantserplaten op worden geschroefd. In een later stadium wil Partisan ook modules maken voor een drie- of vier-assig voertuig en een pick-upversie.

De afwezigheid van design zorgt ervoor dat veel onderdelen niet aan het zicht worden onttrokken, wat ze meteen makkelijk bereikbaar maakt als ze vervangen moeten worden. Het modulaire systeem zou het ook mogelijk moeten maken om onderdelen halverwege de levenscyclus te vervangen: de motor kan bijvoorbeeld zowel in de lengte als in de breedte worden gemonteerd. Er is keuze uit allerlei soorten versnellingsbakken en er is genoeg ruimte om een enorme brandstoftank te monteren zodat de wagen een bereik van tussen de 1.000 en 1.500 kilometer zou moeten halen. 

Daarnaast belooft het bedrijf een garantie van honderd (100!) jaar. Lijkt ons wat aan de overdreven kant en volstrekt waardeloos, aangezien het bedrijf er over zoveel jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer is.

Al deze fantastische claims, gecombineerd met de totale afwezigheid van het merk Partisan op internet laten de Victor Muller-sensoren maximaal in het rood slaan. Dit is weliswaar een leuk verhaal, maar het is niet echt plausibel dat overheden bij een startupje uit Magdeburg hun miljarden gaan spenderen. Wellicht dat Dr. Posinov wel een paar Partisans kan slijten bij hulpverleners, maar daar zal het verhaal vermoedelijk stranden. Weer een mooi idee in de galerij van verloren gegane tijd en mooie idee├źn. De Partisan kan hierdoor rekenen op een hoge score in Autobahns luchtkastelenindex, alias de schaal van Victor Muller.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecefe27a6354', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });