'Fernando Alonso gaat volgend jaar enduranceracen'

Na zijn uitstapje naar de Indy 500 dit jaar heeft Fernando Alonso ook voor komend jaar een buitenF1se activiteit gepland. Hij gaat meerijden tijdens de 24 uur van Daytona in januari. 

De Franse media hebben uitgevonden dat de F1-coureur niet stil kan zitten tijdens de winterstop en daarom een uitstapje maakt naar het langeafstandsracen. Volgens Auto Hebdo gaat hij op 7 en 8 januari de 24 uur van Daytona rijden bij United Autosports. 

In de drie jaar dat Alonso bij McLaren in de Formule 1 weinig competitief kon zijn, heeft hij zijn carriĆØredoelen onder de loep genomen en bijgesteld. Zijn ultieme doel is nu om de Triple Crown te halen, de titel die wordt gegeven aan rijders die de F1-race in Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans hebben gewonnen. De GP van Monaco heeft hij al op zak, maar die andere twee overwinningen staan dus nog op zijn verlanglijstje.

Dit jaar sloeg Fernando nog de GP van Monaco over om een poging te doen bij de Indy 500. Dat ging heel goed, totdat hij voortijdig uitviel met motorproblemen. Komend jaar gaat hij dus zijn eerste ervaringen opdoen met enduranceracen. Nog niet tijdens de 24 uur van Le Mans, maar tijdens het Amerikaanse equivalent op de Daytona International Speedway.

Hij zou daarvoor instappen bij het team van United Autosports. Dat team is natuurlijk niet random gekozen, want de baas is Zac Brown, die ook weer de directeur is van de McLaren Technology Group, het bedrijf dat het McLaren F1-team beheert. In Daytona racen ze waarschijnlijk in de LMP2-klasse met Ligier raceauto's. 

Het zou geen slechte stap van Alonso zijn om eerst wat ervaring op te doen in het enduranceracen voordat hij in het Le Mans-circus stapt. Officieel zijn de beweringen van de Franse media nog niet bevestigd, maar United Autosport meldt wel al dat het binnenkort met belangrijk nieuws over volgend jaar komt. We hopen in ieder geval dat Alonso deze stap gaat maken, zodat we ook buiten het F1-seizoen nog van deze raceheld kunnen genieten. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed136c447f48', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });