Dubbel feest: ook Eindhoven wint de Solar Challenge

Nadat de TU Delft voor de vierde keer op rij de Solar Challenge pakte is het vandaag de beurt aan de TU Eindhoven om te zegevieren. De Brabanders wonnen op indrukwekkende wijze in de Cruiser-klasse.

Waar het er bij de Challenger-klasse om draait dat 1 persoon zonder enige externe energie-input zo snel mogelijk Australië doorkruist, is het bij de Cruiser-klasse de bedoeling dit met passagiers zo zuinig mogelijk te doen. Er mag geladen worden. De TU Eindhoven sprong er uit door met maar liefst vijf inzittenden de Solar Challenge te doen, waardoor er een zeer hoog aantal passagierskilometers per geladen kWh werd geregistreerd. Aan het einde van dag 5 waren er 8.692 passagierskilometers afgelegd op slechts 38,1 kWh lading, een gemiddelde van bijna 230 km/kWh dus. De nummer 2, de hogeschool van Bochum, kwam uit op 99 km/kWh. Morgen moet er nog een proef gedaan worden, maar nu al kan de TUE niet meer ingehaald worden.

De Eindhovenaren liepen nog wel tegen een probleem aan: op dag 4 brak de middenconsole van hun Stella Vie af, maar gelukkig wisten ze dit mankement te repareren. Overigens wordt gepoogd de techniek van de Stella Vie naar de consument te brengen: de TUE is bezig met commercialisering in de vorm van de Lightyear One.

Foto's: Solar Team Eindhoven Facebook.