VIDEO. Politie Dubai heeft een awesome hoverbike

Je kon er op wachten: naast Bugatti's, Lamborghini's en Robocops voor op de weg gaat de politie in Dubai nu ook het (lage) luchtruim in, met deze krachtige hoverbike. 

Het vliegende rotorgevaarte werd onthuld op de techbeurs GITEX 2017, die deze week in Dubai plaatsvindt. Deze Scorpion 3 is ontwikkeld in samenwerking met het Russische Hoversurf (Kalashnikov is dus niet het enige Russische bedrijf dat zich hiermee bezighoudt), naar verwachting kan het eerste exemplaar in 2020 operationeel zijn, precies op tijd voor de Expo 2020 in het Emiraat. 

Vooralsnog is het meer vertoon dan praktisch nut: de hoverbike krijgt door de politie voor de veiligheid een plafond van slechts 6 meter opgelegd (hij kan hoger) en houdt het maximaal een half uurtje uit, mits je er heel rustig mee vliegt. We zien echter wel praktische toepassingen voor scootertuig en andere steeldieven: draaiende rotors weten wel raad met grijpgrage handjes. Het zou een voortzetting van een eeuwenoude Arabische traditie zijn. Mocht het appen onder het rijden ook in Dubai een probleem zijn, dan is het verhakselen van de app-duim voor de liefhebbers van buitenproportionele straffen wellicht ook een optie.

Overigens blijft het wagenpark van de Dubai Police ook uitbreiden: ze hebben net een Ferrari GTC4Lusso aan de collectie toegevoegd. Het is weliswaar geen Mercedes B-Klasse, maar de lokale kit moet zich er maar mee behelpen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e5493fdaaaf1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });