De ultieme youngtimer: BMW E30 met 260 km op teller

Met een nieuwe auto heb je wel het plezier en niet het gedoe van reparaties en onderhoud. Maar ja dan mis je toch een beetje die charme van een oude wagen. Deze BMW 323i reed in zijn 32-jarige bestaan maar 260 kilometer en is dus eigenlijk splinternieuw.

Normaal worden we alleen warm van een M3 of een E30 Touring, maar voor dit driedeurs-exemplaar maken we een uitzondering. Je vraagt je af wat iemand heeft bezield om een BMW 323i te kopen en er vervolgens nooit wat mee te doen. De zescilinder in het vooronder is niet de speciaalste motor die BMW ooit bouwde. Ook is de in Zinnoberrot gespoten carrosserie de meest bijzondere versie. Het is gewoon een leuke drie, maar niet eentje waar je van tevoren van zou verwachten dat hij extreem veel waard zou worden als je hem ruim drie decennia binnen laat staan.

Toch deed een Belg het, maar nu heeft hij er genoeg van en daarom staat deze 323i nu te koop. Opmerkelijk genoeg is de auto ook nog onderhouden tijdens het lange stilstaan, zo is de drijfriem keurig netjes vervangen bij een beurt. De 2,3 liter zescilinder levert zijn 150 pk via een sportversnellingsbak met vijf verzetten en een differentieel met beperkte sperwerking op de achterwielen. Binnen zit je op Recaro sportstoelen en stuur je met een leren sportstuur, terwijl je je favoriete bandjes op de cassettespeler luistert.

Het enige nadeel van de auto is dat hij er niet goedkoper op is geworden. Voor €69.900 mag hij mee naar huis. Aan de andere kant is dat niet veel geld voor een auto die 32 jaar een parkeervak in een showroom heeft staan vullen.