Volkswagen stopt met de Scirocco. RIP de Roc

Het stoerdere broertje van Volkswagen Golf is nu definitief uitgestorven. In Nederland kon je de auto al jaren niet meer krijgen, maar in Duitsland was de Scirocco nog steeds te koop, tot nu.

Net als de VW Corrado in de jaren negentig had deze generatie van de Scirocco het moeilijk op de markt. Een sportieve coupé is leuk om naar te kijken, maar het is blijkbaar niet leuk genoeg om er een te kopen. In Nederland kochten zo weinig mensen de Scirocco die in 2009 op de markt kwam dat hij al na een paar jaar van de prijslijsten verdween. De auto werd echter nog steeds gemaakt voor verkoop in onze buurlanden en kreeg in 2014 een facelift die de Nederlandse markt helemaal niet te zien kreeg. 

Het is jammer dat er nu geen leuke coupé meer uit de fabrieken van VW rolt, maar dat deze Scirocco zijn langste tijd heeft gehad was wel logisch. De auto was nog gebaseerd op de Golf V terwijl we inmiddels bij de Golf VII (die alweer gefacelift is) zijn. 

Het ziet er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe Scirocco op de markt gaat komen. Als gevolg daarvan is de Arteon nu de enige Volkswagen die de typering Coupé meekrijgt. En dan is die auto niet eens echt een coupé aangezien hij vier deuren heeft. Laten we wel hopen dat Volkswagen niet net zo lang wacht als ze deden tussen de Corrado en de Scirocco. Het duurde toen dertien jaar voordat VW het weer aandurfde om met een sportcoupé te komen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed14d3fa0f2f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });