Hufterige Hollanders rijden gewoon door bij rode kruizen

Vrijdagavond vlak na tienen vertoonden alle matrixborden op de A2 bij de afslag Vinkeveen een rood kruis. Weggebruikers moesten allemaal de afrit nemen en daarna de snelweg weer oprijden. Alleen deden velen dat niet. De aso's reden gewoon door.

De rode kruizen waren er met een reden: op de weg lag een doodgereden hond die moest worden weggehaald. Medewerkers van de Dierenambulance probeerden de weg op te lopen om het beest op te ruimen, daarbij werden ze echter van hun sokken gereden door aso's die de kruizen gewoon negeerden.

Los van de vraag of het nou wel echt belangrijk is om een dode hond van de snelweg te schrapen: waarom doen mensen dit? Wie snapt er het signaal 'hier niet rijden' dat zo'n kruis geeft niet? Is het verkeer met alle pijlwagens en barrières zo idiot proof gemaakt dat niemand de kruizen snapt als de pijlwagens er nog niet zijn? En wie bepaalt er dat hij zelf in zijn auto belangrijker is dan de verkeersdirectie bij Rijkswaterstaat die de pijlen aan- en uitzetten? Wie weet lag er wel een handgranaat of iets levensgevaarlijks op de weg. Als iedereen zich gewoon aan de kruizen gehouden had, was de hond binnen een paar minuten weggeweest en hadden de kruizen weer uitgezet kunnen worden. Waarschijnlijk heeft de hele situatie nu veel te lang geduurd.

Wie zijn toch al die volstrekte debielen die niet begrijpen dat telefoneren in de auto gevaarlijk is, dat rode kruizen dwingende geboden zijn en dat de snelheid die op de matrixborden wordt aangeduid niet een adviesje zijn? Waar hebben die lui hun rijbewijs gekocht?