Aston Martin neemt F1-personeel van Ferrari over

Het lijkt erop dat Red Bull Racings nieuwe naamgevende partner Aston Martin alvast werk maakt van hun idee om een Formule 1-motor te gaan bouwen. De Britse sportwagenbouwer heeft een aantal mensen bij Ferrari weggekaapt.

Aston Martin-CEO Andy Palmer houdt niet van geheimzinnig doen en is vaak lekker openhartig in interviews. Tegen Motorsport vertelt hij daarom dat hij nog steeds kijkt naar de nieuwe Formule 1-regels voor 2021. Als de nieuwe motorreglementen gunstig zijn voor de Engelse autofabriek dan wil hij wel een motor gaan ontwikkelen (voor Red Bull Racing). Daarbij moet er wel gedacht worden aan de budgetten, want het moet voor een relatief kleine speler als Aston Martin wel betaalbaar blijven.

Palmer gaat niet zitten wachten tot de regels hem helemaal voorgekauwd zijn, hij heeft zijn recruteringsbeleid er al op aangepast. "Een aantal van de mensen die we onlangs hebben aangenomen komen van Ferrari, dat betekent dat we de hersenen om een Formule 1-motor te bouwen in huis hebben."

De Astonbaas vervolgt: "De mensen die ik heb aangenomen hebben zowel in de F1 gewerkt als aan straatauto's. Dus ik heb nu een interessante mix aan technische mogelijkheden." Waarschijnlijk zullen de aangenomen personeelsleden ook werken aan de Valkyrie, die een mix van Formule 1-technologie van Red Bull Racing en straatauto van Aston Martin wordt.

De kans is groot dat Aston Martin bij het ontwikkelen van een motor nog meer kennis van buiten zal aantrekken in de vorm van een samenwerking. De namen Cosworth en Ricardo worden daarbij vaak genoemd, met beide bedrijven werkte de sportwagenbouwer al eens samen.